2023-09-30 676 views
鍾意食越南法包既人一定有聽過呢間添記,佢開左幾十年,每一個法包都由老闆一手一腳做,冇花巧既野,食到最傳統正宗既越南風味~店鋪只係賣三樣野,大法包、小法包、蒜蓉包,另外都可以預先電話落單,黎到就可以即刻攞。 1️⃣小法包($44) 法包會即時焗幾分鐘,再將餡料放入去,所以落左單之後都要等一陣。攞上手法包比我想像中大份,本身以為小法包係再細啲,但係佢都幾大份,大過我手掌有多😳食完之後都好好夠飽。入面餡料有鹹豬手、腩肉、酸蘿蔔、豬肝醬,仲有如果食得辣既話可以叫老闆加埋辣椒。本身覺得偏貴,但係攞上手之後就覺得係值既。除左餡料好多之外,佢既法包好脆😍食落係真係咔咔聲、會掉屑既脆度。
1️⃣小法包($44)