2021-04-05 819 views
元朗有兩間過橋,本來食開馬會個間,待應都唔係本地人,但好好禮貌,所以都幾中意食。之後搬左去咗呢間食,待應都係華人。第一次去,有個疑似係老闆既男人,待應都好好禮貌,臨走個男人重問聲岩唔岩食,真係幾驚喜,非常滿意。今日樓面全部係姐姐,我埋單時俾520蚊,應收119,個收銀找錢俾我時都唔係好肯定咁好慢咁抽左4張一百蚊俾我,我當下都真係以為佢找多左,所以我好細聲問下我朋友係咪岩數。點知個呀姐勁大反應話:唔係呀嘛,咁都要計?跟住後面有另一個呀姐勁大聲咁話: 你俾500蚊咁咪找381囉!其實全程我都無同啲呀姐對答過,但係佢地就大反應到鬧翻我轉頭。乜呢間野興鬧客既咩?我唔係要求你哋要做到顧客永遠是對的,但至少都保持應有既禮貌掛?!加上我又無話你錯,咁大聲為乜?唔會再食下次!
點知個呀姐勁大反應話:唔係呀嘛,咁都要計?
唔會再食下次!
2021-04-05