2021-06-02 364 views
📍 【四季•良晨】- 休閒台式下午茶食台式野就令我好掛住台灣🥺 已經成年半無去過旅行🧳🥲紅燒腱心牛肉麵 💰$51個湯底整得好好,而且啲牛腱好林,加上我地加咗麻辣,係空肚嘅情況下完全刺激到我既味蕾🤣🤣 以呢個價錢黎講食牛鍵麵都幾抵食又好食😗台式肉鬆蛋餅 💰$36呢個肉鬆蛋餅都一定要嗌,超級好食😋 而且爆多餡,本身以為佢就咁蛋餅煎香再加肉鬆係入邊,點知原來佢仲有芝士做餡🧀作為芝士控既我更加心心眼😍 味道就好似冇咁香脆嘅手抓餅,同冇加沙律醬咁油膩feel,襯熱食會勁滿足🥰🥰佢仲有得俾你揀配菜添,可以俾你揀蕃茄通粉或者揀蕃薯🍠薯條🍟 我就梗係揀蕃薯薯條啦,薯條都幾有肉地😂而且炸得唔會太燶,又有小小香甜既蕃薯味,balance翻蛋餅厚實既感覺另外主食再要咗一個鹽酥雞扒滷肉飯 💰$59可能係因為食咗之前嗰兩已經有少少飽嘅關係,感覺呢個較一般滷肉飯啲滷肉偏肥,我唔太鍾意食肥膏既感覺。另外啲飯都偏油,可能係滷肉既脂肪滲咗入去,油膩感偏重。鹽酥雞排嘅味道都係一般,炸得乾身同唔鹽酥feel😂,唔算太出色。個人反而幾鍾意佢杯香芋珍珠奶茶,唔記得嗌少甜但甜度都適中,而且幾香芋頭味,個人幾like😗 另一杯嘢飲
📍 【四季•良晨】- 休閒台式下午茶
食台式野就令我好掛住台灣🥺 已經成年半無去過旅行🧳🥲

紅燒腱心牛肉麵 💰$51

台式肉鬆蛋餅 💰$36

佢仲有得俾你揀配菜添,可以俾你揀蕃茄通粉或者揀蕃薯🍠薯條🍟

另外主食再要咗一個鹽酥雞扒滷肉飯 💰$59

可能係因為食咗之前嗰兩已經有少少飽嘅關係,感覺呢個較一般

個人反而幾鍾意佢杯香芋珍珠奶茶,唔記得嗌少甜但甜度都適中,而且幾香芋頭味,個人幾like😗 另一杯嘢飲嗌咗奶蓋鐵觀音,奶蓋比我想像中味道唔同,個人偏向有小小cheese同咸味奶蓋,反而佢用成個茶包做底,鍾意佢個茶底多啲😆
2021-05-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$105 (Tea)