2019-03-22 612 views
今日食既係連續四年獲米芝蓮推薦既清湯牛腩店,唔洗等位,只有三,四枱客人,地方唔算大,裝修好有舊香港既感覺,價錢平民貼地。1.招牌清湯腩飯 $55美味指數 : ⭐️⭐️⭐️⭐️佢名就叫清湯,但我覺得似味精湯,牛腩都有牛肉味,肉質適中,唔會過淋又唔會過硬,非常有咬口,一碗大約有七,八塊牛腩,蘿蔔都有四,五舊。2.腩汁淋甜蘿白 $16美味指數 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️煮蘿蔔個湯底非常清甜,唔似有味精,同清湯腩個湯不一樣,令蘿蔔更加清甜,感覺非常健康,一碗大約七,八舊蘿蔔,讚讚👍🏻3.黑白胡椒煨牛尾 $34美味指數 : ⭐️⭐️⭐️汁會有少少辣,對少食辣既我都不大問題,辣既程度可以接受,重有濃濃既胡椒味,牛尾會有d牛羶味,每碟大約有七,八舊。環境 : ⭐️⭐️⭐️⭐️服務 : ⭐️⭐️⭐️價錢 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️美味 : ⭐️⭐️⭐️⭐️新仙清湯腩咖哩專門店 (油麻地)油麻地砵蘭街37號地舖
1.招牌清湯腩飯 $55

環境 : ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 : ⭐️⭐️⭐️
價錢 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
美味 : ⭐️⭐️⭐️⭐️
新仙清湯腩咖哩專門店 (油麻地)
油麻地砵蘭街37號地舖
黑白胡椒煨牛尾