2019-08-14 1202 views
Lunch有時都諗唔到食咩好,唯有睇下Openrice 中環有咩好食,睇睇下發現呢間主打羅宋湯嘅餐廳。一向都好鍾意飲羅宋湯嘅我,今日lunch一於尼試下。我同個同事大約12:45pm到,唔洗等位就有位(隔離嘅太興排晒長龍)。餐廳食物唔算多選擇,就係呢兩頁餐牌。其中呢一頁有一半係早餐同下午茶。我點左羅宋湯加咸牛脷豬仔包,再加左星期三嘅小食糖心蛋。羅宋湯好味,夠濃咸牛脷豬仔包就不過不失啦。而糖心蛋都好味同事點左個羅宋湯螺絲粉,加餐包。佢話兩樣都好味整體尼講,食物質素同味道幾好嘅,會再光顧。但呢個價錢,我期望個湯宋湯會係再大碗d多料d,所以亦都解釋到點解lunch嘅繁忙時間都仲有吉位。

我點左羅宋湯加咸牛脷豬仔包,再加左星期三嘅小食糖心蛋。
羅宋湯好味,夠濃

咸牛脷豬仔包就不過不失啦。
而糖心蛋都好味

同事點左個羅宋湯螺絲粉,加餐包。佢話兩樣都好味

• 牛腩羅宋湯