2021-06-06 33 views
The blind pig會提供酒吧小食同埋雞尾酒🍹通常我都會嚟Happy Hour chill一陣順便食埋晚餐!英式豬肉腸卷💯呢個豬肉卷真係要俾一百分佢!外層酥皮勁鬆化,有千層feel,然後中間豬肉部份軟綿綿,味道帶少少鹹香似午餐肉,但係口感完全唔肥膩,有種喺口裏面慢慢溶化嘅質感!好味道令人好奇烹調方法😋新豬肉肉醬意粉🍝 配搭酸酸甜甜嘅茄醬,特別開胃!唔單止身豬肉份量多,仲可以食到好香芝士味!連素食者都啱食㗎!歐式脆皮乳豬薯蓉雜菌😍絕對會係一試愛上嘅乳豬質感!這個乳豬髀肉質非常之嫩滑,初生嘅嫩滑真係不同凡響,豬皮燒得非常香脆,一咬落口會卡滋一聲,皮下帶薄薄一層脂肪,食起地有濕潤感但係唔覺得油膩。仲有好多蘆筍同埋香菇做伴菜,加埋黑松露醬薯蓉真係大滿足呀!香蕉麵包布甸拖肥醬雲呢拿雪糕🍦非常濕潤的麵包布丁🍮固然好味,唔會太甜,去埋濃郁嘅雲呢拿雪糕🍦最鍾意食反而係香蕉😂因為香蕉上面有一層焦糖,即刻燒非常脆口,這種苦中帶甜甜中帶苦嘅焦糖特別有吸引力🧲