2020-07-13 416 views
假日和女友去荷里活行街街,行行下又到左晚飯時間,又想食日本野, 最後去左一間來自日本沖繩既Antoshimo Cafe & Bakery。由於食肆限聚令關係,規定了六成入座率,所以等左成半粒鐘先入到去。叫左2個88蚊既套餐, 分別有(1)主菜鍋 (2)飯/麵鍋(3)飲品(4)免費甜點(1a)食左黑椒牛油蜜糖芥末鍋燒炸雞,炸得卜卜脆又唔太油膩,雞肉好鮮嫩,同牛油蜜糖芥茉好夾呀,好有驚喜(1b)食左壽喜燒鍋煮美國牛肉,個汁煮得啱啱, 唔會太咸太淡,入面又加左d爽口椰菜,幾健康,肥牛就正正常常啦!(2)食左蕃茄芝士飯同蕃茄芝士烏冬個蕃茄湯好濃,好開胃,鍾意食蕃茄既朋友仔唔可以錯過!(2)呢度既凍檸茶就真係sell黑糖(黑糖另上),個人都係中意普通糖漿多d,對於加左黑糖既檸茶,唔係我杯茶,反而茶記果d我like多d(3)免費甜點係海鹽焦糖冬甩雪糕,呢個好有驚喜, 無諗過隨餐附送既甜品都咁好味同咁有驚喜有一球凍冰冰但口感幼滑既海鹽牛乳雪糕放在煙韌又暖暖地既麻薯冬甩上面,冰火交融,口感一流, 冬甩下面仲有黑糖糖漿,3樣食物/配料加埋一齊係出奇地夾, 女友表示十分滿意呢個作為正餐之後既甜品,為整個晚

(2)食左蕃茄芝士飯同蕃茄芝士烏冬
個蕃茄湯好濃,好開胃,鍾意食蕃茄既朋友仔唔可以錯過!

呢個作為正餐之後既甜品,為整個晚餐劃上一個甜蜜既句號!

食完之後很飽,在商場周圍行下消化下就走啦。下次黎荷李活行街一定要再encore 呢間餐廳