2017-06-12 313 views
同朋友睇完戲,一行四人,行過見到意粉屋,計計下都唔知幾耐無去過,既然咁啱見到,就決定入去食,入到去坐低就覺得幾舒服,位置唔窄,而且睇上去個天花板,個裝修仲幾特別,而色調都偏向走型格路線,剛好是我鍾意既配搭我地點左4個餐share食,4個餐既賣相都好好,尤其係個沙律鮮橙茴香火箭菜沙律係出面食過咁多次沙律,好少見到用橙做材料,而呢個沙律淨係睇顏色已經好吸引,食落無論橙或者菜都令我覺得好鮮味,讚呀北海道帶子‧日本魷魚墨汁意大利粉呢個係是日廚師推界,見張相個樣又好似幾靚咁,就心思思試叫左黎下,黎到既時候已經比佢大大粒既扇貝吸引住,食落又幾爽口,墨魚又唔會韌,唔通日本黎既係好食啲?煙肉大啡菇黑松露醬薄餅呢個薄餅拎到埋黎就已經聞到好香既黑松露味,食落香得黎又唔會冚左啲菇味,薄薄既餅皮唔太乾,口感唔錯芝士局肉醬千層闊麵雖然表面鋪滿左芝士,但係配上蕃茄肉醬感覺好醒胃,一啲溜既感覺都無另外跟餐加左雜菜湯跟龍蝦湯仲有兩杯柚子流打,味道唔錯,當然比較推龍蝦湯,比較少見嘛~

呢個薄餅拎到埋黎就已經聞到好香既黑松露味
,食落香得黎又唔會冚左啲菇味,薄薄既餅皮唔太乾,口感唔錯

Type of Meal
Dinner