2018-11-29 107 views
好想吃一個令人融化的甜品, 所以今晚去咗中環Holly Brown. 星期五晚飯時間, 時間尚早唔算太多人。 餐廳內籠都算大 ,除了單點,還有晚餐提供。 兩大一細我哋叫左2個晚餐。燒春雞配薯條晚餐($158)已包括餐湯或沙律。是日餐湯是甘筍湯, 飲到有碎粒嘅甘筍, 幼滑美味。 燒春雞原隻上, 還配上沙律菜和薯條。 燒春雞肉質幼嫩, 醃得唔太入味。 雞胸部份比較乾身,如果附設一個燒汁會加添美味。 粗薯條熱辣辣炸起。餐飲可以包括Cappuccino, 但我哋本來想叫Moca並唔包括。 Cappuccino咖啡味濃 甜度自己調教。另一款晚餐選了"香煎帶子拼大蝦配意大利飯"$158帶子輕輕煎過好鮮甜, 配合彈牙海蝦。 意大利飯雖然唔太杰身, 但個汁都非常惹味濃郁, 包著唔會太煙韌嘅意大利飯啱啱好。餐飲凍檸茶都係自己調較甜到,茶味一般。跟餐甜品是綠茶味Galanto. 食落第一啖先帶少少鹹味, 綠茶嘅甘味隨之而來, 繼而係軟滑香甜嘅Galanto。 味道有層次口感幼滑。草莓天使配藍梅梳乎厘班戟$138主角終於嚟喇, 溫馨提示如果需要 點pancake, 需時約45分鐘。又香又軟嘅 即做班戟,

兩大一細我哋叫左2個晚餐。
燒春雞配薯條晚餐

燒春雞配薯條晚餐($158)
已包括餐湯或沙律。
是日餐湯是甘筍湯, 飲到有碎粒嘅甘筍, 幼滑美味。

Cappuccino咖啡味濃 甜度自己調教。

香煎帶子拼大蝦配意大利飯

另一款晚餐選了"香煎帶子拼大蝦配意大利飯"$158

餐飲凍檸茶都係自己調較甜到,茶味一般。

草莓天使配藍梅梳乎厘班戟

草莓天使配藍梅梳乎厘班戟$138

又香又軟嘅 即做班戟, 果然名不虛傳。 鬆軟程度有如泡沫, 超輕盈但係食到細緻嘅質地, 未切開都已好輕易咁微微晃動,班戟本身甜度足夠, 淋上的藍莓味汁 帶微微嘅酸非常夾! 以為會好甜好漏, 點知真係太好味,兩三個人一下子就K.O, 了

嗰種甜度同鬆軟令人有幸福的感覺。

睇到人心花怒放嘅雪糕櫃~

餐廳仲有多款甜品,窩夫,雪糕選擇。 款款都非常吸引,有機會要再試其他款式。
燒春雞配薯條晚餐
香煎帶子拼大蝦配意大利飯