2017-09-26 5800 views
記得兩年前在銅鑼灣廣場食過, 不至於好味, 尚算可以, 今晚朋友帶路再來吃, 原來己不是那味兒了。裝修光猛, 但枱與枱之間都非常緊密, 有點壓迫感。非常抵食的套餐, 睇咁嘅價錢, 質素應該都唔好抱太大期望了。非常抵食的套餐, 睇咁嘅價錢, 質素應該都唔好抱太大期望了。我地 ORDER 了4人套餐; 湯 x 1 小菜 x 3時菜OR 美食 x 1冬瓜盅 (套餐湯轉+$48)原個燉, 材料有絲瓜粒、蓮子、江瑤柱、瘦肉及冬菇絲等, 想個個飽到捧腹走人就一定要, 冬瓜肉食極都有, 我最少食左3-4碗, 若然下少啲豉油, 清清地會更好飲。 梅菜扣肉話曬都系老字號, 點都有啲水準啩? 我錯了, 不然也, 失望到極點子!完全貨不對版!先講腩肉, 不用五花腩不打緊, 但也不該用二層腩吧, 皮層80-90%肥肉, 下層是全瘦肉, 硬實實的, 就算偶爾有一塊7成肥3成瘦, 卻完全沒有入口溶化口感, 梅菜算多, 也腍, 味道卻一般般, 可能個汁唔系好掂, 鹹鹹地的豉油, 完全冇令我想用黎撈飯的味力!骨髓炆三鮮三鮮係蘑菇、秀珍菇及鵪鶉蛋, 骨髓口感腍滑, 本身無味, 靠個餸汁沾味, 可惜個三鮮汁亦唔覺得好味,

裝修光猛, 但枱與枱之間都非常緊密, 有點壓迫感。

我地 ORDER 了4人套餐;
湯 x 1
小菜 x 3
時菜OR 美食 x 1

冬瓜盅 (套餐湯轉+$48)
冬瓜盅 (套餐湯轉+$48)

梅菜扣肉
梅菜扣肉

骨髓炆三鮮
三鮮係蘑菇、秀珍菇及鵪鶉蛋, 骨髓口感腍滑, 本身無味, 靠個餸汁沾味, 可惜個三鮮汁亦唔覺得好味, 只係一般鹹鹹地的芡汁。
骨髓炆三鮮

椒絲腐乳通菜
通菜嫩口, 夠鑊氣, 炒得好香口。
椒絲腐乳通菜

魚香茄子煲
雖然系油咗啲, 但鹹魚香味頗濃, 鹹鹹香香, 幾好味。
魚香茄子煲

好一般的酒樓出品, 有排都唔會再黎食, 除非....非不得已!!