2017-08-12 397 views
琴日黎到銅鑼灣呢間新開嘅正宗上海生煎王,冇去過其他分店,今次係第一次幫襯,發現性價比高,上菜速度好快,雖然坐得迫啲,但食物真心好味!先黎碟雞絲拌麵,好開胃,識食一定係撈埋下面呢碟前菜食!因為我唔太喜歡食皮蛋,本身對呢個皮蛋豆腐唔抱有期望,仲要餐牌話係辣嘅點知.....一黎只係好少辣,二黎少少辣汁撈埋皮蛋同豆腐係出奇地夾!仲要加埋上面嘅蔥粒,令人一試愛上,我誠意推薦!相反,我好喜歡食嘅年糕就唔夠味,睇啲色水就估到,菜、肉同冬菇都夠嘅但食一次我就覺得夠。原本係四隻嘅小籠包黎唔切影就被食去左一隻。啲湯熱辣辣,皮薄,呢個好味!壓軸出場嘅係必食嘅...生煎包! 如果要比較,本人平時會揀小籠包。但今次嘅生煎包放低左一陣都仲係好辣口,仲要入面嘅肉大大份,一咬可以飲埋汁同湯,賣相未必好靚,但味道值一百分

雞絲拌麵

先黎碟雞絲拌麵,好開胃,識食一定係撈埋下面呢碟前菜食!
皮蛋豆腐

上海炒年糕

灌湯小籠包

原本係四隻嘅小籠包黎唔切影就被食去左一隻。
啲湯熱辣辣,皮薄,呢個好味!
壓軸出場嘅係必食嘅...
生煎包

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner