2019-10-10 18 views
成日返工都經過呢間細細個打機🎮會玩既鋪頭,去到今日終於同女朋友黎左呢間港式懷舊小食店。離遠望到間鋪頭,就俾佢既特或燈光吸引住。門內外都鋪滿左2D 食鬼遊戲造型既logo燈光同貼紙。而門外仲有部大gameboy, 只要消費一定金額,就可以免費玩啦。gameboy仲有好多懷舊遊戲,絕對啱哂wqww 啲80,90年代既大細佬,或者小朋友黎體驗下。到左主題啦, 咁就梗係食啦~!!小食店最重要既係咩呢!? 當然係丸同雞脾。未食之前就心諗,店主將鋪頭開係中環既商業地段,絕對係對自己既野食有信心, 可以吸引足夠既客人去應付租金。 我地叫左兩個套餐架果然,間鋪既炸雞脾同炸丸無令我失望。炸雞脾個能夠保持水份同內汁,而鬆脆既外皮上有香香既椒鹽。 最怕嘅大細仲大過我嘅手掌呀!另外,彈牙肉丸加上味道好夾既沙嗲醬汁,令我諗番起兒時食魚蛋既快樂時光,幾好味能夠喺呢個時間捱得住,呢間小食店絕對值得一試!!

離遠望到間鋪頭,就俾佢既特或燈光吸引住。

門內外都鋪滿左2D 食鬼遊戲造型既logo燈光同貼紙。

到左主題啦, 咁就梗係食啦~!!
小食店最重要既係咩呢!? 當然係丸同雞脾。

而鬆脆既外皮上有香香既椒鹽。

最怕嘅大細仲大過我嘅手掌呀!
另外,彈牙肉丸加上味道好夾既沙嗲醬汁,
令我諗番起兒時食魚蛋既快樂時光,幾好味

能夠喺呢個時間捱得住,呢間小食店絕對值得一試!!