2021-03-03 1535 views
自己一直以來都係大圍住,火車站對面積富街都唔少餐廳,我自己就幾鍾意去呢間餐廳食飯。今日一坐低嘅時候,由於午餐食得太飽,所以冇好似上次咁樣揀Set dinner,呢度嘅晚餐,可以照完主菜之後,加$78 ,有餐湯、甜品、飲品三樣嘢揀兩樣嘢。但係我今日就選擇咗happy hour,叫咗一個前菜法式他他牛肉同埋一杯frozen飲品Yellow,買單計都係$240左右。餐廳嘅環境都好優美,我六點幾嚟到嘅時候,都唔太需要等位,而且餐廳嘅佈置都好Decent,仲有花飾擺設。一嚟嘅時候,先係飲品Yellow,這是一般飲品混合左Rum、乳酪、同埋芒果醬,再用碎冰打碎,令到飲品有碎冰感。乳酪仲可以一啖淡咁食,芒果味唔算特別甜,Rum酒飲落嘅時候亦都唔會有太大感覺,但食完呢餐飯之後,大概隔咗半個鐘,就開始有少少暈暈地。法式他他牛肉,佢個整法都幾特別,都幾超出我意料之外,以前喺法國食開係會混合左一啲嘅千島醬,但佢呢度就係混合左蔥蒜味同沙律醬,坦白講各有喜好,但我自己覺得,呢一種食法都幾特別,尤其是配埋蒜蓉包一齊食,都幾唔錯。特別係佢嘅牛肉,都幾香牛味。

2021-03-03