食物方面:生蠔:小弟人生第一次一日內食四個國家既生蠔,包括蘇格蘭、美國、法國、南非。老實講,法國既海水味較重,南非較腥(可能係批次問題),但其實四種既味道又唔係話差太遠。味道還好吧,但係排隊雖時。刺身:三文魚冇味,出得算慢,唔合格。熟食:有我最中意既燒蠔,但係粒肉真係超細。串燒係即場燒,所以熱呼呼,都食得過。special order:我唔知點稱呼好,所以我叫佢S.O.,有得揀雞扒、魚柳、西冷、黑毛豬同唔記得咩骨,我全都試過。雞扒,係最穩陣、最易處理既食材,所以冇咩特別好講;西冷,其實我覺得個廚師煎得唔錯,但可惜塊扒既質素本身唔高;黑毛豬,我覺得係最好食;魚柳,全名好似係「煎魚柳配黑松露白汁」,黑松露味唔太出,但係作為配菜既煙肉為成碟菜添色不少。食物總結:5分都值3分,可惜食物種類少得太可憐,仲少過一百幾蚊既酒店lunch buffet,同行友人大讚長腳蟹同小龍蟹,但我冇食,所以比唔到我既個人意見。環境:坐位極為寬敞,坐得好舒適,舒適度可以與5星級酒店既餐廳相提並論。但餐廳格局似乎差d。地點:地點係工廠區,話遠唔遠,話近唔近。但係就較難搵間餐廳既位置。
食物方面:
刺身:三文魚冇味,出得算慢,唔合格。

2014-07-14
Dining Offer