2014-10-24 5082 views
如題~ 自問食放題食唔少~ 但真係呢間最滿意LOR~ 4大原因:1) 每枱之間都有相當空間~ 唔會好似其他餐廳逼到沙丁魚咁~ 而且裝修幾有日本local feel2) 賣相同質素ok (每round 剌身都拼得好靚上碟~ 每round都 keep 到個水準~)3) 夠 gimmick!4) 放題最重要--- order 紙上齊無滴單同上菜速度快~ (我地5人食既速度都唔夠上菜快~)特別推介幾款美食~~- 海蝦串燒 or 剌身 (兩樣都好得!!) 兩樣個size 都粗過我手指~~海鹽串燒夠入味~ 剌身夠鮮味~ 掂!- "我鳥"肝壽身  初時都擔心好漏~ 但"我鳥"肝係簿切~ 連飯食剛剛好~ (btw~ 所有壽身都係較細件~ 不用擔心會食得太飽食唔到其他野)- 牛舌  好搞笑~ 第一次食長條形既牛舌~ 燒得剛剛好~ 唔太硬同乾~- 燒菠羅 食完簡直叮一聲既感覺~ 汁好配合菠羅~ 燒完都仲好juicy~ 忍唔住過左last order 再叫~ 估唔到侍應都肯俾多碟我地~ 至於gimmick~ 我地去一晚有"表演"--- c 傅即場示範"湯"魚~ 係大大條o係隻~ 落刀前會開咪叫大家影相/ 霸

3) 夠 gimmick!
(我地5人食既速度都唔夠上菜快~)

特別推介幾款美食~~

- 海蝦串燒 or 剌身
 (兩樣都好得!!) 兩樣個size 都粗過我手指~~
海鹽串燒夠入味~ 剌身夠鮮味~ 掂!

- "我鳥"肝壽身

- 牛舌
 好搞笑~ 第一次食長條形既牛舌~
 燒得剛剛好~ 唔太硬同乾~

- 燒菠羅
 食完簡直叮一聲既感覺~

至於gimmick~ 我地去一晚有"表演"--- c 傅即場示範"湯"魚~ 係大大條o係隻~ 落刀前會開咪叫大家影相/ 霸位睇~ 好搞笑~~

間中有溫馨提示~ 只有在fb打卡 / post 相tag 返餐廳同俾侍應睇~ 就有special offer~ 我地去一晚係沙參雞腳"登" 湯~~ 我地5個人每人都分到半碗仔ga~

雖然時限兩小時~ 基本上無人等可以繼續坐~ (可能因為我地仲有好多未食哂

如果有人生日~ 有特別野食送~ 我地先前唔知即場講~ 點知都送左個焦糖燉雞布丁俾 b day girl~~~

開心時間過得好快~ 食完已經忍唔住要plan encore~~~~~

壽司 & 串燒
粗過我手指既海鹽串燒~~
''蝦兵蟹蓋'' + 牛根罹白湯 udon
2014-10-19
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
壽司 & 串燒
粗過我手指既海鹽串燒~~
''蝦兵蟹蓋'' + 牛根罹白湯 udon