2019-06-23 626 views
荃灣真係有好多美食! 星期日打算去食好出名的米線的,很實在太多人,即時轉入為同事介紹的創意廚房! 見到入面無乜人,其實有小小驚中伏⋯ 創意廚房真係一間幾有人情味ge小店,舖入面只有老板同老板娘,而老板都幾鍾意同食客傾計,我地由叫野食到食完野,老板已經坐得左兩次同我地傾計😂 小店雖然細細,但入面裝修佈展得幾舒服,令人有種家的感覺! 至於食物,我地分別叫左同事極力推薦的巴東牛肉麵(同事話好小地方有得食「巴東牛肉麵」)同豬頸肉肉燥飯~ 而兩個餐都免費跟一杯特飲,我地叫左苦瓜白桃汁同「你話事」! 同事極力推薦的巴東牛肉麵,其實我覺得好似升級版的五香肉丁麵😂😂 個湯同五香肉丁的汁好似,香香地辣辣地,但個牛就係好淋好入味的牛腩👍🏻 都唔錯! 而另一個豬頸肉肉燥飯真係好好食⋯ 豬頸肉好肉食緊串燒果隻豬頸肉,唔似其他餐廳果種,好好食!!呢個飯真係好有驚喜⋯ 原本諗住穩穩陣陣先點呢個飯,點知最有驚喜係佢😋😋😋飲品就好推薦苦瓜白桃,好好飲! 有苦瓜味得黎,真係唔苦! 正! 至於「你話事」應該係random😂 今日係青蘋果之類ge飲品,都Normal,但冇苦瓜咁正咁特別!下次一定會再黎!btw... 同老板
荃灣真係有好多美食!

見到入面無乜人,其實有小小驚中伏⋯

下次一定會再黎!btw... 同老板傾左一陣計,都feel到佢好有正能量,為呢間小店加分!
豬頸肉肉燥飯
巴東牛肉麵