2018-10-10 2551 views
約左一班朋友去灣仔食飯,一大班人最重要係坐得舒服可以傾下計,咁我地就簡左呢間食小菜,Book左枱,人齊就入得。我地6個人坐起門口既一張大枱,可能因為近門口,所以比較熱,冷氣唔係太夠。-6個人嗌左7個小菜,加一個炒飯,可能高估左大家既食量,最後都唔係太得食哂~-1. 脆皮炸豆腐招牌既脆皮炸豆腐,大大粒,炸得好香脆,外脆內滑!黎到一定要試~2. 椒鹽鮮魷唔會有太多炸粉,岩岩好~3. 蝦醬蝦乾蒸豬頸肉有驚喜的一道菜,蝦醬蝦乾味道好出。 4. 魚香茹子煲好香好惹味。5. 蒜蓉炒豆苗家常小菜,有家既味道!6. 蜜餞蒜香骨骨比較多,唔係太食到有肉,下次可以唔嗌呢個菜~7. 越華炒飯加入左蝦乾仔去炒,炒飯炒得飯粒粒粒分明,係有質素既炒飯!-飲埋野,一人都係$140,起呢區咁抵既餐廳真係好少~下次人多都可以再黎!
1. 脆皮炸豆腐
脆皮炸豆腐

2. 椒鹽鮮魷
唔會有太多炸粉,岩岩好~
椒鹽鮮魷

3. 蝦醬蝦乾蒸豬頸肉
有驚喜的一道菜,蝦醬蝦乾味道好出。
蝦醬蝦乾蒸豬頸肉

4. 魚香茹子煲
好香好惹味。

5. 蒜蓉炒豆苗
家常小菜,有家既味道!

6. 蜜餞蒜香骨
骨比較多,唔係太食到有肉,下次可以唔嗌呢個菜~

7. 越華炒飯
加入左蝦乾仔去炒,炒飯炒得飯粒粒粒分明,係有質素既炒飯!

2018-10-09
脆皮炸豆腐