今日去開北角打完波,經過見到有川菜,就入去試試。家庭式經營,一睇就覺得大家好close, 好友善,好似韓國果d食肆咁 又有staff在包餃子,自家製餃子好有親切感。牆身上都有貼出餸菜既相,好易睇~我地一時爭持不下,有人想食雞煲,有人想食魚鍋,我就兩個都想食,最終叫晒兩個,唔洗爭雞煲先到,好野味,唔知奇味點解,老板娘話係用左好多好多唔同既香料 (而我已經唔記得佢講左邊幾隻香料lu~~) 總之就好好味!!!經過一陣狂風掃落葉,我地已經KO左個雞煲之後黎既係酸菜桂花魚鍋~ 酸菜好林好味,原條桂花魚d 魚肉係出奇地滑!好~~~~滑~~~~!!!!! 我以為會好多骨啦,點知又無wor!!!! 我地竟然食晒成煲!之後上的小菜都好出色:黑醋小排骨,椒鹽金錢鱔,咸肉炒蒜芯。好好好味又有特色,黑醋汁好好味,送飯一流!金錢鱔好脆,外脆內嫩!蒜芯真係未食過,我地大鄉里出城唔知係咩,總之就好正啦~~竟然食得晒d野!好叻!不過就打唔到邊爐lu~~下次黎再黎打邊爐啦!!! 仲有自家製竹蔗茅根水,唔會太甜,又足料~非常滿足的一餐
又有staff在包餃子,自家製餃子好有親切感。

牆身上都有貼出餸菜既相,好易睇~

老重慶奇味雞煲

經過一陣狂風掃落葉,我地已經KO左個雞煲

酸菜桂花魚鍋

黑醋小排骨

咸肉炒蒜芯

椒鹽金錢鱔

竹蔗茅根水

仲有自家製竹蔗茅根水,唔會太甜,又足料~

非常滿足的一餐
2017-05-05