京都一の傳

Kyoto Ichinoden
2020-10-13 1118 views
之前喺隔離 Épure 食飯🍽見到呢間🇯🇵餐廳都幾多人,👀望落好似幾🤩吸引,所以今日就嚟🤤試一試佢!裝修帶有點點🏯京都風,感覺舒適溫馨🥰。前菜有個沙律🥗,正正常常咁。我今次食藏味噌漬🐟銀鰤鯧 set lunch,藏味噌漬其實即係呢間餐廳👨‍🍳嘅秘製西京漬,落 order 嘅時候侍應好細心咁講🐟銀鰤鯧魚肉比較結實💪有咬口,冇銀鱈魚咁🥰軟𣺉香滑。未食魚之前,我食咗呢個🥬菜先,呢個燉煮菜同埋紅蘿蔔🥕好有上湯嘅鹹香味👍,而且煮得好𣺉好入味。因為平時都係食銀雪魚西京燒🔥比較多,所以今次想試吓我未食過嘅🐟銀鰤鯧魚。入口🤤的而且確係好似之前💁‍♀️侍應咁講同銀鱈魚相比起來魚肉比較結實,而且好有彈性👍同埋我覺得魚味比較濃😋,都十分之啱我口味😍。而且西京漬咗之後佢嘅鹹香帶出🐟魚肉嘅鮮味🥰令到成件魚提升到去另一個層次!套餐仲有一細件玉子燒、一啲漬物、迷你茶碗蒸同一細件羊羹,整體味道都好有🏯京都風味😋!整體來講🇯🇵氣氛同食物😋都好好,下次會再嚟試吓其他嘢食🤤!

裝修帶有點點🏯京都風,感覺舒適溫馨🥰。

前菜有個沙律🥗,正正常常咁。

整體來講🇯🇵氣氛同食物😋都好好,下次會再嚟試吓其他嘢食🤤!
2020-09-29
Type of Meal