2020-01-17 1294 views
本身冇叫薯條,但係一路食個burger,硬係覺得爭緊啲嘢咁😕又𥄫住隔離啲薯條😂食到半路走咗去買,好彩買咗,如果唔係實後悔Cheeseburger ($85) 🍔all the way肉餅是煎完後馬上放進漢堡,所以夠熱。肉很多汁,煎得剛好不會老,牛肉味濃👍🏻吃完能看到錫紙上都是汁,不是油。芝士加得夠多,夾在兩塊肉餅中間超滿足😋咬下感覺到滿滿的熱量😳香港很多漢堡店都偏港式,而five guys整體感覺很美式,All the way配料中的醬料和酸瓜加起來味道多層次,尤其漢堡加芥末醬。最喜歡煎炒蘑菇😚各種蔬菜配料都很新鮮,生菜爽脆。麵包有煎過,如果堂食一拿到馬上打開吃,包的微脆的。Bacon burger ($85)🍔朋友一邊吃,培根一直掉😂我就撿她掉下來的吃🥓培根煎得夠乾,脆得像薯片Little fries ($40)🍟薯條意外的好吃,我自己很少吃薯條,除了沒太大喜愛之外,很多地方的薯條都不夠脆🤔five guys的薯條夠熱夠脆,是我喜歡的粗細❤️外面,脆中間還吃吃薯仔的口感,而且是連皮薯條,更香,單用鹽調味就很好吃,停不下來Little size比麥記的加大還要大,朋友吃了點就表示很飽了因

Cheese  burger

Bacon burger ($85)🍔

Little fries ($40)🍟
Little size比麥記的加大還要大,朋友吃了點就表示很飽了因為它的薯條更粗🤤都給我了
Little  fries

係香港食過幾間burger,自己覺得five guys嘅肉餅最好食,肉味最濃最多肉汁。
Shake shack嘅包我最鍾意,鬆軟得嚟帶微甜
burgerman我係食至尊漢堡🤔平均做得幾好,係粗薯條,夠熱夠脆
嘉寶偏港式,但係好食,性價比之王
仲有好多其他嘅遲啲再講
Cheese  burger