2021-05-15 71 views
Next station is Bangkok 🇹🇭講緊係我地今日去左位於牛頭角既曼谷車站呀🤩店內裝修就像曼谷地鐵🚇有行李🧳架扶手及曼谷時間既鐘🤗幾特別而且十分整潔🥰呢度既Lunch set都親民🤩大部分都係50幾蚊就有齊飯🍚湯同飲品☕️今日我地就叫左泰式🐷豬手飯配熱檸水 $50豬手紋得夠腍夠入味😚配有半隻滷蛋及菜🥬點上秘製泰式酸辣汁食更加開胃🤤冬蔭功炒飯 $48 + 轉椰青 + $20份量都幾大碟既冬陰功炒飯😉冬陰功醬炒出來既飯特別香口.微辣得黎食得出好夠穫氣😋當中配料既大蝦🍤好爽口👍泰國必飲既椰青😍清甜解渴🤗馬拉盞炒芥蘭 $ 55好夠味嘅炒芥蘭💓 馬拉盞好惹味與芥蘭既爽口好正🤤芥蘭仲好嫩綠😍食到停唔到口最後仲叫左我好鍾意食既椰汁西米糕 $28面頭既椰汁🥥好香、西米與及芋頭粒都整得夠林😍粟米🌽粒夠清甜😋

今日我地就叫左泰式🐷豬手飯配熱檸水 $50

冬蔭功炒飯 $48 + 轉椰青 + $20