2021-02-22 801 views
淘大自助日式烏冬餐!喺親戚屋企拜年之後,逛下淘大商場,原來都有唔少餐廳選擇。起初被下午茶餐吸引左入去,點知假日原來冇下午茶食,結果我哋叫餐牌上嘅烏冬,都唔錯。成間餐廳都係自助形式,自己量體溫、填個人資料入箱、自己揾位、點餐、攞野食攞水、擺碗碟走,有少少去咗日本食嘢嘅感覺。蕃茄牛肉烏冬(中)$49- 蕃茄湯好重蕃茄汁味,烏冬口感彈牙,中碗份量都幾多,唔知大碗會再大幾多。炭燒雞肉拌烏冬$46- 炭燒雞肉要等耐少少,出到嚟原來係唔係炭燒而係炸,比較熱氣。我自己加左七味粉同炸天婦羅粉,醬油拌烏冬唔錯,不過應該有落味精。溫泉蛋自己爆左,蛋黃汁撈烏冬一齊食好正!腐皮$6- 推介!我平時好中意食腐皮壽司,呢度腐皮$6有兩塊,我中意佢厚切令層次豐富左,同平時食嘅唔一樣,索滿甜甜地嘅醬油味道!
蕃茄牛肉烏冬(中)$49
炭燒雞肉拌烏冬$46
腐皮$6
蕃茄牛肉烏冬
炭燒雞肉拌烏冬
2021-02-20
$50.5 (Tea)
蕃茄牛肉烏冬