2018-07-19 799 views
相約朋友到九龍灣做yoga,做yoga前朋友帶左我去得寶食日本野,唉?!乜原來得寶開左間日本餐廳?!真係好喇,其實九龍灣真係冇乜呢啲居酒屋,今晚一於去試下先!餐廳裝潢富日本色彩,色彩鮮豔,未食野已經覺得心情舒暢起黎!先黎餐前小食 - 螢光魷魚沖漬魷魚🦑非常爽口,味道調得不錯,用黎送酒一流麻醬番茄豆腐沙律沙律一直都係我既至愛,每次食日本野都必叫之一!呢個沙律有豆腐、厚切番茄、沙律菜同埋三文魚子,加上麻醬甜甜酸酸的,好味又開胃!北海道生蠔雖然唔係好大隻,不過蠔味十足,加少少檸檬汁可以提鮮辣味鐵火卷辣味鐵火卷賣相唔錯,卷上有幾粒吞拿魚,卷中包著青瓜絲,再配以沙律醬一齊食,味道都唔錯,幾清新。雖然個名叫辣味,以為好辣,但其實只有少少少辣,怕食辣既朋友都岩食。燒物 - 鹿兒島黑豚肉串燒及雞頸肉串燒 用料為鹿兒島赤雞,選料上盛,燒過的豚肉及雞肉仍保存肉汁,外脆內軟,肉質鮮嫩,加少少檸檬汁,味道更為提升。關東煮我平常都好鐘意食炸蟹餅,見到呢度有蟹餅關東煮見幾得意,又叫左黎試下。估唔到蟹餅配芥末醬又唔錯喎,味道清甜又清新!滑蛋吉列黑豚丼豚肉炸至香脆,上面加上紫菜,內裡有豆腐、冬菇及有量洋蔥,仲掛左少少

餐廳裝潢富日本色彩,色彩鮮豔,未食野已經覺得心情舒暢起黎!

先黎餐前小食 - 螢光魷魚沖漬
螢光魷魚沖漬

魷魚🦑非常爽口,味道調得不錯,用黎送酒一流

麻醬番茄豆腐沙律
麻醬豆腐番茄沙律

北海道生蠔

雖然唔係好大隻,不過蠔味十足,加少少檸檬汁可以提鮮

燒物 - 鹿兒島黑豚肉串燒及雞頸肉串燒
燒物

滑蛋吉列黑豚丼

豚肉炸至香脆,上面加上紫菜,內裡有豆腐、冬菇及有量洋蔥,仲掛左少少蛋汁,甜甜地咁,味道都唔錯

今晚每樣野都試左啲,下次再過黎做yoga,要再黎試下其他野先

麻醬豆腐番茄沙律
燒物