📍九龍灣居酒屋‼️· 熱辣辣蛋包飯‼️·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_九龍灣#pigfoodiexhk_日本菜============================Bookmark咗秋月居超級耐,但其實距離小編屋企只係10分鐘路程....😹😹唔知有冇人都同我一樣,通常越近嘅餐廳就越遲先去食🤣------------------------------⭐️蒲燒鰻魚芝士蛋包鐵板飯$78 (7/10)賣相吸引💖蛋包飯漲卜卜,面頭放上紫菜,鰻魚,芝士,再淋上番茄汁,香氣撲鼻😆食之前記住將所有材料攪勻!本身睇個飯嘅賣相以為會好重口味,但食落其實較淡口,芝士味都唔係好出🙈但好彩有茄汁同照燒汁,所以都有酸酸甜甜嘅味道👍蛋皮煎得嫩滑,蛋香濃郁~鰻魚都幾厚身,富油脂香🙈👍可能因為本身期望好高,所以食完無想像中驚喜,個人感覺正正常常唔太特別,但價錢嚟講幾親民!------------------------------⭐️黑蒜豬骨湯叉燒拉麵 $62 (6.9/10)呢個比較似港式拉麵🙈湯底食唔到黑蒜味,只係普通鹹鹹哋豬骨湯底🤣叉燒都有啲柴口
📍九龍灣居酒屋‼️· 熱辣辣蛋包飯‼️
#pigfoodiexhk_九龍灣
#pigfoodiexhk_日本菜
============================
⭐️蒲燒鰻魚芝士蛋包鐵板飯$78 (7/10)

⭐️黑蒜豬骨湯叉燒拉麵 $62 (6.9/10)

呢個比較似港式拉麵🙈湯底食唔到黑蒜味,只係普通鹹鹹哋豬骨湯底🤣叉燒都有啲柴口🙈但拉麵軟硬度控制得唔錯,幾煙韌~
整體嚟講正常無伏,無乜亮點,試一次就好了~~🙈但勝在份量頗大份,價錢以日式餐廳嚟講算係抵食!
賣相:7.2/10
味道:6.8/10