講起港式沙嗲火鍋 即刻諗起一定係呢間同方榮記揀咗呢間位於熟食中心內 感覺上好似比較小眾少少但原來佢6點開 我6點鬆啲到 排緊2張枱但2張講緊等咗一粒鐘 所以想食記住一開門就要到!!🤍沙嗲湯底($60) | Rating: 9/10可能食開任食邊爐啲沙嗲湯 呢個第一啖入口有wow到😂湯底好重花生味 亦會食到花生碎質地都幾杰身 唔會太鹹 微微辣咁不過佢越煮會越濃 就覺得開始有啲太掛湯同重味所以如果想煮個好食嘅出前一丁 我自己嘅口味係加1-2次水之後嘅濃度先煮麵 咁就啱啱好!🤍細手切牛肉($300) | Rating: 7.5/10老實講牛肉質素唔差 厚薄適中 唔韌牛味都幾重 油花分布都幾多 食落香口但呢個價就真係少貴 同不得不說刀工有啲一言難盡😅有好多嚿都冇切開到 好影響煮熟後嘅效果另外叫咗嘅火鍋配料就唔逐樣詳細講了質素都係正正常常咁 但比起牛肉 配料定價算好合理好處係可以雙拼 我哋得兩個人都可以食多幾款嘢除咗出前一丁盛惠$35/2😂但佢又係個must嚟🤍韮菜餃拼水魷($55) | Rating: 7/10🤍雞件拼牛柏葉($55) | Rating: 7/10熟食中心唔大 要搭枱同坐得少逼

講起港式沙嗲火鍋 即刻諗起一定係呢間同方榮記
揀咗呢間位於熟食中心內 感覺上好似比較小眾少少
但原來佢6點開 我6點鬆啲到 排緊2張枱
但2張講緊等咗一粒鐘 所以想食記住一開門就要到!!
沙嗲湯底

🤍沙嗲湯底($60) | Rating: 9/10