2010-06-20
第二站黎到旺角添好運, 由於我地係由佐敦出發, 冒32度高溫過到黎, 所以物理上身體已到左極限。黎到, 要等位, OH NO!! 不過其實一早就知, 所以都去左對面便利店過冷河。其實一般呢類食店要等好耐位既, 服務都唔多好, 不過呢間就唔同, 店員態度都好親切, 門口叔叔都好NICE。由於入去之前已經寫定食咩野, 所以入去就可以開單。呢度既野食款唔多, 我地就選左义燒飽, 鳳爪, 牛肉球, 同埋桂花糕。中間有個小插曲, 斜對面的食客倒瀉水, 山洪暴發到我呢邊, 好在我夠機警縮得快, 幸免於難, 諗住店員會覺得好麻煩又要抹之際, 佢地竟然同我同埋斜對面食客講起笑黎, 話個杯設計唔好, 又話我身手夠好, 一件可能對其他食客同埋店員都覺得好麻煩既事, 都俾佢地講到好似好開心咁, 唔錯。開始食, 牛肉同埋义燒飽非常好食, 特別係义燒飽, 真係好特別, 因為第二度食唔到, 好香口, 不過可能太多人叫, 整左好耐, 但係值得一試。總體都係非常好既經驗, 值得再去。
總體都係非常好既經驗, 值得再去。