對上一次係呢到食芝士火鍋已經係N年前啦!今次因為個女生日,佢話想食芝士,我地就決定再去食啦!原來呢間餐廳搬前左兩個鋪位,大左,座位鬆動左,因為我記得之前坐得好迫,唔係好舒服㗎!因為疫情,無左夜市,老闆就整左下午2:30-6:00係happy hour!全單有8折!所以我地就揀左呢段時間啦!法式洋蔥湯+酒:呢個湯喺第二啲餐廳飲唔到咁好味,有好多嘅洋蔥,入面有一塊法包&芝士,係我嘅最愛呀!每次都一定會叫!烘瑞士辣力芝士:烘過嘅芝士配新薯酸青瓜同小洋蔥,芝士味濃郁帶少少膩,加酸青瓜一齊食,食多啲都唔怕啦!炸牛仔肉排配瑞士薯餅 :牛仔肉排唔會炸到乾晒,咬落去充滿肉汁,雖然係炸,但炸粉一啲都唔厚,令人想一食再食!薯餅雖然有少少散開左,但唔影響佢嘅美味,香脆可口!華卓林芝士火鍋跟法包:如果得我地兩公婆就會揀有酒嘅火鍋,因為酒可以減膩,但呀女都要食,只好揀呢款無酒嘅俾小朋友食。雖然無酒,但膩的感覺都唔係好重,芝士濃度啱啱好,浸麵包落去,成塊包都沾滿芝士,唔會好似出面大集團個間好稀,完全掛唔到落塊包到!好好食,最尾係芝士已經食晒仲有幾夠包剩,份量足夠!食完咁多芝士菜式,始終會有少少膩嘅感覺,一杯熱嘅黑

食完咁多芝士菜式,始終會有少少膩嘅感覺,一杯熱嘅黑加侖子茶就幫到你啦!香濃嘅黑加侖子味帶少少甜,可以完全綜和返個膩,可以再食過!Perfect!

• 芝士火鍋