2018-01-28 339 views
又係回憶之一嘅#合成 🙈我一住hall嘅9月頭就跟住啲同層友嚟食😋嗰時我根本唔知世界上有清心丸呢樣嘢,然後叫咗碗芝麻糊(如果冇記錯)😂😂而家就覺得嚟合成點都要叫清心丸❗️特別係#煙韌控 🙋🏽‍♀️.呢到糖水選擇非常多,配搭非常flexible。你講得出嘅配搭我相信佢地都整到俾你,因為反正佢地都係用車仔麵嘅運作形式,你要乜就筆乜。例如今次我望住menu幾十個選擇睇到眼都花,就直接同店員姐姐講「有冇係有#綠豆邊 又有#清心丸 又有蓮子,總之乜都有啲架😂」sorry呢個客人好麻煩🤭店員就即刻話「37號啦,然後加xxxxx」xxxxx其實我聽唔到😂不過都係話好😂.事關我都唔清楚自己叫咗咩,總之我呢碗有綠豆邊同清心丸,仲有半粒蓮子😂清心丸約有十粒,我覺得份量太少了,如果可以有再多啲清心丸就好啦🙈話說好多人以為清心丸係同芋圓嗰啲差唔多texture,但其實唔係架,清心丸雖然都係咬落#煙韌,但就實淨啲、硬淨啲的🙆🏻‍♀️其實落單時店員都有提醒我凍嘅要加奶加冰的,到我食嘅時候就覺得都係叫熱嘅好,因為凍嘅會不停食到碎冰粒😂所以建議大家都叫熱❗️.不過都係覺得40蚊一碗糖水有點貴🙈🙈
呢到糖水選擇非常多,配搭非常flexible。
潮州綠豆邊清心丸

不過都係覺得40蚊一碗糖水有點貴🙈🙈