2011-12-07 113 views
從網上找到這家食店 , 而且一致好評 , 喜歡食咖哩的我豈能錯過 , 特別是這種清真咖哩 行入去鵝頸橋街市就見到呢座鵝頸市政大樓 , 上去一樓既熟食中心轉右邊就見到呢間 [ 清真惠記 ]其咖哩香係上緊電梯時都聞到 , 因選擇了三點來避開午飯擠擁時段 , 所以去到已馬上有位 , 不過仍有 6 - 7 成的客人 , 一位年青的伙計很有禮貌地招呼我們坐下 , 我們決定叫呢度最出名既兩樣食物 :咖哩羊腩飯同燒鴨脾飯, 點知 羊腩冇晒 , 連牛腩同雞都賣晒 , 他推介我地試下羊骨 , 好喇 , 試吓喇 ~ 燒鴨脾飯我地要求淋上咖哩汁 , 鴨肉不肥 , 啖啖肉而且好香 , 呢個可以再來幫襯 $ 36 / 碟 咖哩羊骨飯 , d 咖哩真係好香 , 不過羊骨真的肉不多 , 變左冇咩野食 , 而且咖哩汁好油 , 想話撈飯都要就住手 , 唔算辣 , 適合普羅大眾 , 下次一定要試下羊腩或其他肉 $ 31 / 碟

$ 36 / 碟
唔算辣 , 適合普羅大眾 , 下次一定要試下羊腩或其他肉
$ 31 / 碟
燒鴨脾飯
咖哩羊骨飯
Other Info. : 雖然話係街市 , 但環境都好乾淨 , 坐位都 ok ~
2011-12-07
$33 (Tea)
燒鴨脾飯
  • 燒鴨