2019-01-20 472 views
之前已經去過旺角店一次,覺得相當不錯,諗住今日同幾個朋友去翻啅,點知旺角店畀人包場, 咁只好過嚟轉戰中環。中環店的空間比旺角店大很多,裝修更有中式味道,可以明顯地感覺到佢係吸引在中環上班的外籍人士嚟光顧。講返食物,湯底仍然係揀咗酸菜肉鍋同麻辣鍋。 酸菜鍋嘅酸度啱啱好,令你食慾大增。 麻辣鍋夠香。牛叫咗安格斯肥牛,賣相當不俗,入口即溶。第一次打邊爐食九肚魚,個人意見都係食番炸嘅九肚魚會好啲。炸魚皮略媯厚咗少少, 唔夠鬆化。餃我就覺得相當之不錯。另外今日68蚊有四隻生蝦,啲蝦肉夠曬彈牙。鹵水拼盤有牛肚,大腸同牛筋。腐竹白果糖水沙冰,幾得意。雖然這裡食品不錯,不過有一點要注意,就係呢度兩小時真係會 sharp cut 你。我仲喺第110鐘叫咗個餸同出前一丁,佢畀我照落單, 同佢畀我地食多幾分鐘,但都係未食曬就要起身走了。

牛叫咗安格斯肥牛,賣相當不俗,入口即溶。

第一次打邊爐食九肚魚,個人意見都係食番炸嘅九肚魚會好啲。

炸魚皮略媯厚咗少少, 唔夠鬆化。

餃我就覺得相當之不錯。

另外今日68蚊有四隻生蝦,啲蝦肉夠曬彈牙。

鹵水拼盤有牛肚,大腸同牛筋。

腐竹白果糖水沙冰,幾得意。

2019-01-11