📍中環人氣過江龍拉麵店‼️· 濃郁鯛白湯🐟-- Ode▽ 鯛白湯らーめん🍜========================呢間係座銀嘅姊妹店,兩間嘅位置都好接近~店舖主打三款鯛魚湯麵,分別係鯛白湯、鯛清湯同埋鯛魚湯沾麵~🥰不過可惜兩次嚟都無供應沾麵🥲------------------------------⭐️鯛清湯 $138 (4.2/5)湯頭係由慢火烤製天然真鯛魚中提煉出嚟,第一啖飲落覺得幾鮮味🤩但一路食落去就會覺得鹹咗啲🙈炸魚皮有兩大塊,食落超脆~點埋秘製嘅牡蠣醬好夾!🤩拉麵係幼身,腍咗啲😣叉燒肉味唔濃,味道仲有啲似火腿…😂·⭐️鯛白湯 $138 (4.5/5)個人比較中意呢個湯底‼️湯頭係用咗天然真鯛同埋水,再配上貝類熬製8個鐘😍質感creamy,味道濃郁鮮味,鹹度剛好👍🏻如果怕太膩嘅話仲可以加入碗邊嘅柚子醬~面頭仲有好多碎魚肉😝拉麵同叉燒都係同上面一樣嘅comment啦🙈------------------------------整體嚟講呢到嘅魚湯係唔錯嘅,個人就偏好白湯多啲😍‼️惟拉麵同叉燒都唔太啱個人口味~不過見到沾麵係會用咗令一款粗身嘅麵條,有機會嘅都會想試埋佢!🥰------
========================
⭐️鯛清湯 $138 (4.2/5)

拉麵係幼身,腍咗啲😣叉燒肉味唔濃,味道仲有啲似火腿…😂
⭐️鯛白湯 $138 (4.5/5)

賣相:4/5
味道:4.4/5