固定朋友聚餐,想試新菜系,見到有中東菜就book位。入到餐廳,就中東充滿中東風情,可能係餐廳滿人,我哋坐咗係最近入面,冷氣有d唔夠,如果怕熱就要坐緊門口d冷氣先夠。開始點餐,因為坐咗係最入面,叫店員有d麻煩,店員會見唔到我哋舉手示意,要有耐性。嘢食都上得幾快,嚟第一個蒜泥醬薯條,蒜味夠鍾意蒜頭ge一定要叫。跟住個玫瑰蜜糖雞翼,雞翼就有d細只,味普通。跟住就上主食,伊朗香菜羊,羊肉燉得好夠時間,不過自己鍾意食重騷味ge羊,呢個適合食淡羊味ge朋友。Masala牛肋條燴飯,牛油加中東香料味,仲有少少辣,意外哋可以接受。最後就係甜品埋尾,土耳其開心果千層酥,如果你係螞蟻人,一定超鍾意,因為絕對夠甜。初嘗試中東菜,原來中東菜都幾好食,入門中東菜好選擇。

黑蒜醬薯條

玫瑰蜜糖雞翼

伊朗香草燉羊

印度masala慢煮牛肋條燉飯

土耳其開心果千層酥

初嘗試中東菜,原來中東菜都幾好食,入門中東菜好選擇。

Blue lagoon
熱情果芒果芝士蛋糕