2015-11-04 785 views
男朋友話收工Book左枱係尖沙咀食泰國菜,我開頭都好困擾,食泰國菜唔係應該去九龍塘架咩?我地7:00去到,原來間舖係九龍公園對面既大厦入面,好易搵到。我地去到已經坐滿一半枱,而out door已經已經坐滿晒,我地只好坐旁邊既二人枱。一坐底,店員好熱情甘遞上Menu 同埋二杯水。餐廳十分有情調,播放著柔情的音樂。先上枱既係飲品,我就點左薄荷沙冰。果然無令我失望,大大杯而且好濃薄荷味!前菜我們點了海鮮粉絲沙律 $118非常正宗的泰國味道,跟我早前去泰國食過的有得比,廚師係泰國人,所以整得特別正宗。唯一是比較偏辣的,男朋友唔飯得辣所以我差唔多成碟食晒!所以怕辣既朋友就要小心喔~冬蔭公湯 (小)$128我是一個愛辣既人,冬蔭公係我其中一個必叫既菜,我地叫左一個細既冬蔭公,由於我地張枱太細,店員都好細心甘幫我地分好左二碗先上枱。冬蔭公湯既用料好足,大概有兩三隻大大隻大頭蝦、草菇、香茅、芫茜等,我同男朋友兩碗都有大大隻既蝦,抵飲!串燒我們order了牛肉和雞肉 $96賣相十分吸引,燒得很香。牛肉肉質鬆化,而雞肉燒得好香,配上她們秘制的沙嗲醬,食過番尋味!腩肉炒四季豆 $98因為最近減肥,晚餐時間都

男朋友話收工Book左枱係尖沙咀食泰國菜,
我開頭都好困擾,
食泰國菜唔係應該去九龍塘架咩?

我想坐既窗口位已經滿坐,下次一定要早啲到!

先上枱既係飲品,我就點左薄荷沙冰。
果然無令我失望,大大杯而且好濃薄荷味!
大大杯的薄荷沙冰

前菜我們點了海鮮粉絲沙律 $118
海鮮粉絲沙律

所以怕辣既朋友就要小心喔~

冬蔭公湯 (小)$128
足料冬蔭公湯

串燒我們order了牛肉和雞肉 $96
串燒沙爹,牛肉,雞肉

腩肉炒四季豆 $98
腩肉炒四季豆

因為最近減肥,晚餐時間都好少食飯類。所以清清地叫左腩肉炒四季豆。
四季豆配上腩肉炒真係幾正,不過呢碟有啲似中式菜,而腩肉既質感有啲似燒腩仔。

總括嚟講,食物都幾正宗但係價錢都偏貴。
2015-10-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
串燒沙爹,牛肉,雞肉
大大杯的薄荷沙冰