2024-01-27 203 views
無行北角匯一排,今日係度搵嘢食,發現開咗間新店「犀牛犀牛」🦏,menu有茶飲、捲餅同小食。平時食其他店嘅捲餅都係固定配料,呢間竟然可以自選,👍🏻啱晒我呢啲好多野吾食嘅麻煩友🤗。選左肉鬆、🐟鮪魚吃玉米、🥬生菜,配蛋餅,再加杯黑珍珠烏龍奶茶🧋。店內有一排位,另外旁邊商場內畫起左個空間,有枱櫈。週六中午,唔多人,隨便坐。坐低一陣嘢就ok,杯嘢叫左微甜,但飲落都仲幾甜😮‍💨。唔知係唔係啲黑糖珍珠有影響。珍珠Q彈,味道吾錯,但杯茶嘅茶味就唔多覺。執杯塊膠紙有啲難整穿,大力整幾次先成功😅蛋餅皮比較薄,同想像中有啲出入,但都ok嘅,女仔食吾怕太飽。我個組合嘅味道ok,肉鬆味為主,鮪魚本身有沙律醬,落單時店員都有提醒可以吾洗再加醬料,費時味道吾夾。個紙套有虛線,方便食,幾好。整體來講,我覺得ok,但男士當正餐就可能唔夠飽😆

整體來講,我覺得ok,但男士當正餐就可能唔夠飽😆
2024-01-27