2019-05-03 506 views
好耐冇食大排檔la! 今晚就約左兩個fd 黎新南苑試下, 7 點3 左右黎到已經冇左3 分2 座位, 坐底之後緊係睇下食乜東東 , 因為已經勁肚餓 , 我地叫左個白灼田螺, 豆豉凌魚油麥菜, 咸魚雞粒豆腐煲同埋椒鹽鮮魷!田螺味道因為白灼, 可以食到原味, 幾鮮甜配埋豉油芥末真係幾夾, 唔錯!豆豉凌魚油麥菜, 難食既或然率低, 菜唔會炒得太過火, 係火氣欠缺左d咸魚雞粒豆腐煲, 呢個份量ok, 唔會太多豆腐, 但味道就比較淡, 咸魚香亦欠缺, 所以一般!最後到我最愛既椒鹽鮮魷, 賣相唔差, 份量都ok, 但竟然欠缺椒鹽既味道, 佢只係鮮魷加脆槳去炸, 兩者味道都好似冇調味咁淡, 靠灑係面的椒鹽提高少少味道, 有d 失望, 整體黎講可以試其他野。
2019-05-02