2015-03-21 2348 views
在永合成, 煲仔飯食過, 湯飲過, 早餐食過, 鮮油多都食過, 但最近發現一樣好好味既小食, 就係雞仔餅。雞仔餅常常在街邊檔見到, 但好味既雞仔餅真係好少見上個星期有日食完煲仔飯到收銀處付款時見到有一大個玻璃樽 (好似葯材店那些咁大) 裝住一袋袋雞仔餅, 每小袋10 蚊, 每袋大概有6-7塊, 10蚊試下都無壞, 就買包試下, 點知一試就鍾意左, 這雞仔餅係好鬆脆, 唔會好厚, 裡面既餡好香, 唔算好油, 其他同事都覺得好味, 係比其他一般雞仔餅好味相信佢每日製作量有限,  賣完即止, 有時1:30PM去買都賣哂, 好香口野既朋友,路過真係值得試下

雞仔餅
2015-03-20