2019-11-22 1214 views
一年前去過麻蒲BBQ食燒肉,知道佢既燒肉質素好食得來仲要價格非常親民,餐廳格局充滿韓風feel,所以今晚又來光臨一下!!~今次再重臨新麻蒲bbq,見到多左好多套餐,二人set,4人set都有,套餐內容相當豐富,我地就order左個二人set,牛豬肉套餐 ($558)特級霜降牛肉100g: 肉質鮮味,油花分佈均勻,入口牛味夠濃,非常好食新麻蒲護心肉120g: 入口肉質彈牙,而且爽口,醃得非常入味新麻蒲秘製牛排骨120g: 餐廳非常細心,連邊骨都同客人去埋,入口啖啖肉,肉質嫰滑有牛味特選韓式什錦拼盤 (年糕,蘑菇,豬肉香腸,大蝦): 年糕份量不算好多,不過非常煙韌,放入部隊鍋煮來食會更入味!! 蘑菇大大隻,非常新鮮可口!! 豬肉腸入面,係有芝士醬汁爆汁出來㗎,呢個真係超級驚喜,詁吾到連豬肉腸都甘好味大蝦又新鮮,又爽口彈牙,燒完非常香口~!4件火炙霜降肉壽司: 火炙壽司係即叫即燒,牛肉做到5成熟效果,入口非常嫰滑部隊鍋: 有濃濃既泡菜鍋做湯底,配埋餐肉,火腿,金菇,大蘑菇,牛肉,麵,惹味非常!!~另外仲可以配兩杯無酒精飲品,我地就試左石榴果醋,酣吉果醋,藍天檸檬汽水,蜜桃果汁,杯杯都又解渴又

大蝦又新鮮,又爽口彈牙,燒完非常香口~!

另外仲可以配兩杯無酒精飲品,我地就試左石榴果醋,酣吉果醋,藍天檸檬汽水,蜜桃果汁,杯杯都又解渴又好味

成個二人套餐都係$558,又豬肉又牛肉, 仲有部隊鍋,真係絕對超值又低食

新麻蒲bbq,我一定會再來呀!!~
任食前菜沙津
2019-11-21
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
任食前菜沙津
  • 爐邊蛋