2024-04-06 60 views
一心打算假日搵一啲從未試過的餐廳試下,係網上搵搵下就見到呢間餐廳,見大家極力推介佢個椰子🥥燉湯,就即管去試試,點知一試就勁伏,極為失望去到餐廳,時間不早但完全沒有客人,但都照入去試試。餐廳燉湯盅/椰子燉湯各有十款左右,且可以加配餸,例如燒味。而飯可以跟配紫薯飯或者白飯。 每一個套餐會附有甜品(啫喱)同一杯茶。 每個套餐為返$75-80左右。落單後無耐,餐廳唯一一個員工就開始準備,佢先係樓面個銀色櫃度拎左兩個不銹鋼容器出黎,應該就係啲燉湯,客落咩order,翻熱後,就倒咩湯落去相對嘅器皿度。 今次我試左椰子燉湯+燒味白飯,正如其他食評所講,燉湯無味精,這點很ok,但亦無味,再加上個環保椰子殼,同鋪得好不美觀的叉燒,真係另人食慾大減。最後比錢嘅時候,望一望廚房,見到啲燒味係個大不銹鋼兜度,拼到好似盤菜咁,就知咩事絕不推薦大家去食呢間餐廳,翻叮燒味飯,無誠意,而且價錢不實惠,食完好絕望,請記得三思先好幫襯。

去到餐廳,時間不早但完全沒有客人,但都照入去試試。

$80 (Lunch)