星期六LUNCH時候黎到, 餐廳近乎坐滿, 不過茶記特色, 來得快又去得快, 好快就搵到2個位, 繁忙時間2個人都要坐同1邊卡位, 我同友人都唔算肥果D, 但都係岩岩好坐得落, 袋都無位擺.........ANYWAY, 今次黎到一心想食佢個茄通, 叫左個常餐, 同咖哩牛腩飯。落左單都等左成10分鐘先有野上枱, 唔鐘意光速用膳既我表示滿意, 至少唔會坐多一分鐘都覺得唔好意思,先黎火腿炒蛋多士.  多士入面既牛油搽得均衡, 烘得香脆. 可見餐廳有一定要求, 炒蛋算滑得黎又唔油膩, 食得出唔係靠牛油去令佢滑身 食到咁上下蕃茄叉燒通都上枱, 湯底濃郁唔咸, 叉燒淋身, 味道好, 通粉質地唔會發脹得好緊要果隻, 慢慢食都唔會變到1PAT PAT, 果然係招牌, 同好幾年前食都無咩降水準另外咖哩牛腩飯, 份量比得慷慨, 咖哩汁夠香唔辣, 牛腩淋身但有些少鞋口, 但質素還是不俗, 有驚喜! 食完又唔會趕你走, D食物又唔係BABA聲咁上, 我都係比較喜歡可以欣賞食物的速度, 比起光速餐, 我更喜歡民華

咖哩牛腩飯

咖哩牛腩飯