2021-11-08 2304 views
Join左MO staycation package, 3千幾蚊包住一晚,一餐文華廳晚餐,同早餐,性價比超強。Set Menu如下,雖然有同上菜有少少唔一樣,但大體都差唔多,可能久唔久會轉menu,可惜無影低當日menu第一道頭盤,叉燒變成了豉油雞,豉油雞相當好味,雞皮好薄,雞肉仍然好滑。第二味係燉湯,用功夫茶形式上,都別有一番風味。第三道菜係炒班球,呢道菜係我哋認為全晚最出色嘅一道菜。斑球肉質鮮嫩,軟硬適中,火候控制得非常好。覺得有啲可惜係原來嘅圍村扣五層肉變咗鍋雞球,其實味道都可以,不過無乜特別最後一個主食係荷葉飯,呢個都係最失望嘅,因為啲飯真係有啲太濕,濕度相都唔係好想影甜品就有美點雙輝,壽包同埋蛋白杏仁茶湯圓。最後啲美點雙輝同埋壽包都食唔晒,因為真係好飽,大家都捧住個肚走。食物質素中餐廳嚟講都算好好,係最後個飯有少少失色。服務,環境同埋衛生都係近期食過嘅餐廳入面最好嘅,不愧為文華廳。

豉油雞、蔥油海蜇頭、川味小青瓜

第二味係燉湯,用功夫茶形式上,都別有一番風味。

燉湯

炒班球