2021-06-16 3523 views
今日約左個係觀塘返工既舊同事食Lunch,佢話呢間韓國餐廳set lunch好抵食,五十零蚊起就有交易又唔駛加一👍但去到望到menu上面炸雞幅圖我既炸雞癮又起🙈 結果我地單點左半份甜辣炸雞同一個set lunch既泡菜鰻魚燒拌飯,加配左十蚊兩粒既小食泡菜餃子,同埋叫左杯🍑乳酸🤣 ❤️半份甜辣炸雞 ($98)同幅圖一樣咁靚😍😍 有四大件,個樣勁吸引!!甜辣醬好均勻咁包裹住D雞而唔係淨係淋係面頭咁HEA😍 面頭灑左D芝麻更加香~新鮮整起熱辣辣,炸雞既皮偏薄入口極酥脆!!肉質嫩滑juicy,超好食!!🤤🤤仲附送左十舊八舊好煙韌既正宗韓式年糕👍 好有係韓國食既風味😎❤️泡菜鰻魚燒拌飯勁多料!我最中意一碗飯五顏六色配料豐富😍 (所以我幾中意日式/台式便當😁)繁忙工商區幾十蚊既lunch黎講鰻魚咁大條包埋野飲好抵食!👏全部配料都好夠味,椰菜爽脆,配埋紫菜,泡菜同舖住滿滿鰻魚汁既鰻魚,真係超好送飯!!😋😋⭐追加小食泡菜餃子 ($10)個樣好飽滿,炸得幾香脆唔油膩,食落比我預期辣但開胃😅 (因為個拌飯D泡菜唔太辣,而甜辣炸雞係menu上面係🌶️🌶️🌶️但泡菜餃子只係🌶️,而我覺得餃子辣過炸雞😂)⭐蜜桃乳酸 ($1

❤️半份甜辣炸雞 ($98)

❤️泡菜鰻魚燒拌飯
泡菜餃子,泡菜鰻魚燒拌飯

泡菜鰻魚燒拌飯

⭐追加小食泡菜餃子 ($10)

泡菜餃子

⭐蜜桃乳酸 ($12)
蜜桃乳酸

我好怕出街食🍑味飲品會好藥水味,好彩呢度唔會,解暑同解辣都一流👏

好滿意😋😋 我絕對會因為個甜辣炸雞再黎拜會呢間韓式cafe😍😍
2021-06-16
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$96 (Lunch)
泡菜鰻魚燒拌飯
  • 甜辣炸雞