2015-05-25 2782 views
男朋友係Facebook度見到Beecrazy團購賣廣告,sell緊128蚊位既泰式lunch buffet,食物内容巧吸引,列明有巧多款式既泰國菜啊 !我地心急得濟,忘記左上OpenRice做功課,咁就抵你地出事嘞 !我地4月尾打電話落booking , 排期排到24/05星期日,咁多人去食既 ,一定唔差卦……咁就錯哂 !中午12點準時到達帝盛酒店,坐電梯上二樓就係泰屋。環境唔錯,座位相當寬敞舒適, 可以好hea咁傾計,so relaxing!Buffet bar既食物款式少得可憐 ,得几款熱盤,雖然有不停咁refill, 但來來去去都係呢几款,頂多轉左一款熱盤咋 1.香煎秋刀魚,煎得唔錯,几好食 。2.炸蝦餅加春卷,蝦餅點上左泰式甜辣醬後,好惹味 !春卷夠香脆 !3.咖哩牛腩,我少食牛但無選擇底下都試左一小件,肉質巧腍又入味 !4.有雞肶菇炒雞柳,雞肶菇爽口,雞柳一般。5.炒蜆,有些少沙,味道唔差。6.芝士焗意通粉,普通意通粉。7.炒雜菜,極普通既雜菜。8.咖哩炸魚塊,唯一轉過既熱盤,熱辣辣,魚塊過鹹,不過肉質嫩滑脆口。9.泰式鳳爪,少少辣,鳳爪爽脆 。另有車
,一定唔差卦……咁就錯哂

Buffet bar既食物款式少得可憐

1.香煎秋刀魚,煎得唔錯,几好食

2.炸蝦餅加春卷,蝦餅點上左泰式甜辣醬後,好惹味
!春卷夠香脆
炸蝦餅、春卷、香煎秋刀魚
咖哩牛腩
4.有雞肶菇炒雞柳,雞肶菇爽口,雞柳一般。
雞肶菇炒雞柳
5.炒蜆,有些少沙,味道唔差。
炒蜆
6.芝士焗意通粉,普通意通粉。
芝士焗意通粉
7.炒雜菜,極普通既雜菜。
炒雜菜
咖哩炸魚塊
9.泰式鳳爪,少少辣,鳳爪爽脆
泰式鳳爪
另有車仔麵檔、泰式沙律等,不過唔多吸引,無試到!
車仔麵檔
沙律菜、泰式小食
估唔到最好味既係甜品
,有雪糕泡芺,雲呢拿味道,泡芺好好食
。有泰式椰汁糕,香滑好味
!有三款奶凍,通常酒店既奶凍都唔好食,呢度就剛剛相反!牛奶味款濃郁,綠茶味款茶味夠,阿華田味款有點似朱古力,三款都咁
!有細細件既芝士餅,不過芝士又厚又凍又硬。另外有其他細細件既泰式糕點及Tiramisu,味道就普普通通。
甜品
至於生果,就只有西瓜及菠蘿,菠蘿好過西瓜,夠鮮甜。
西瓜、菠蘿
每人包一杯餐飲,可以加18蚊轉兩杯泰式飲品如青檸水、珍多冰呢類,我地穩陣起見,都係叫檸茶檸水算!

侍應生服務唔錯,有勤收碟加水等,只是款式實在太少了,貨不對辦囉
2015-05-24
$146 (Lunch)
Dining Offer
Group-buy