2019-08-16
今晚約左7位中學同學happy friday,之前見到廣告新興的室內燒烤潮鮮薈,好似幾特別幾過癮,所以一早book左枱試下。今晚我地係book 7點,未到7點已經到左,但餐廳職員嚴重不足,行來行去不停問我地係米訂左枱就走,至少4次。終於等到7:15分先安排入座(但我地到時明明得幾枱)我地係book左7大1小。佢竟然安排一張6人枱比我地,好彩我地多女仔,逼埋一齊勉勉強強坐到,但安排令人有點失望!間餐廳係全自助,自助拎食物飲品自助燒自助調味。因為提早預定關係,送左個海鮮拼盤。有龍蝦,生蠔,鮑魚,扇貝,魚塊,象拔蚌,牛丸,冬茹。由於係7位大人,所以所有食物都係7件。各種海鮮都尚算新鮮,但鮑魚明顯無清洗乾淨,內臟令人反胃 而且無咩海鮮的鮮甜味,頗令人失望!食物種類選擇算多,牛肉,豬肉,羊肉,雞肉,雞翼,有辣有唔辣。蔬菜有秋葵,翠玉瓜,茄子,仲有芝士腸,台灣腸,廚師腸,獅子狗,魚蛋,午餐肉等等,不能盡錄。能夠滿足到燒烤慾望。至於爐就係上面燒串,下面燒海鮮。不得不講佢個爐既設計係不足以應付大量燒烤,開到最大腸仔蔬菜都要燒一段時間先熟,肉更加係keep住燒都未得,肚餓人士就千其唔好大量燒。而個爐會時
而個爐會時常故障,轉唔到d串燒或會卡反鐵枝岀來,加上每個串燒卡位之間無預留多點位置,只要你放滿肉(已經唔計大型阻位肉,如雞翼),都保證你卡肉轉唔到。設計上頗為不周全。
另外服務方面都幾失望,我地坐果到冷氣明顯停左,十足焗爽拿禁。請人來開反,服務員一句開到最盡拉就走左,但明明人地冷氣下面條繩吹到行一行,我地條無郁。叫左2次都係禁,最後要去後巷捉個疑似經理既人來先解決到。當時已經快8點半!姐係焗左成個鐘爽拿來燒烤!
其實食物未算太差,但環境及烤爐設計,仲有服務態度都令人大失所望。基本上不會考慮再食。