1K
2019-01-29 105 views
我猜差不多三年沒有來HeSheEat了,在我初初的印象HeSheEat是一間甜品店,現在不只甜品那麼簡單,還有鹹點食物更多元化。今晚我與癲姐來HeSheEat 吃一餐豐富晚餐,先來一個「海鮮燴扁意粉」, 扁意粉非常彈牙, 番茄醬鮮甜帶點海鮮味。份量剛好,材料有鮮蝦、帶子、 魷魚及青口,味道都不錯。另外點了「 小牛柳配牛肝菌汁配蔥炒薯仔」,小牛柳好腍鮮嫩,我喜歡個牛肝菌汁夠香,配料沙律好新鮮,蔥炒薯仔好香口,整體上十分滿意。至於點主菜前叫了是日餐湯配焗蒜蓉包,湯好熱,仲燙手架, 蒜蓉包都好香,外脆內軟,都ok 啦~嚟到HeSheEat點可以唔叫甜品,我哋就點了「 麻糟口焗鬆餅配抹茶雪糕及紅豆」,今次好可惜麻糬以賣曬,不過焗厚鬆餅來填補我哋愛吃甜品的心,厚鬆餅很鬆化,內面軟綿綿,夠蛋香,仲夠熱,真係即叫即製,非常新鮮。

份量剛好,材料有鮮蝦、帶子、 魷魚及青口,味道都不錯。