2019-07-16 898 views
諗住食完個素再食佳佳,響正隔離就試下,後面街有另一間少d人,就揀左呢間➡️黑木耳百合炒准山一上枱反哂光,十級油,食完個底唔洗講,一堆油水准山好多都黑色爛哂,都照上枱俾客人食,話哂都係連鎖食店都可以咁求其我明白炒呢道菜需要多d油,但出面食過好多間都唔會咁➡️酸辣湯面唔係上海面,係用雲吞面既鹼水面,味道好古怪,呢種酸味同辣味好唔夾,得個辣字➡️最尾既芋頭西米露先經典,點解會有條細魚骨?糖水有骨你食過未?響素食店入面發生我更加諗唔明.....➡️出面既外賣檔,諗住打包聽日做早餐,心諗呢d唔會都伏呱?!點知阿姐將腐皮卷同芝麻卷等等放哂入一個袋,咸甜一家親,明明有膠兜可以用,而唔係一堆野放入一個薄袋入面,我即時擰哂頭寫個服字,點解我唔出聲?因為腦海「走塑」兩個字圍住我,既然佢無分開就算吧………以上所有經驗加埋一齊就係問題,當我唔好彩。不過唔洗明,因為以後唔會再去❌唯一好彩係當晚堂食姐姐服務唔算太差,有主動收拾同加茶,呢個讚係俾佢地

➡️黑木耳百合炒准山
一上枱反哂光,十級油,食完個底唔洗講,一堆油水
我明白炒呢道菜需要多d油,但出面食過好多間都唔會咁

➡️酸辣湯面

以上所有經驗加埋一齊就係問題,當我唔好彩。

不過唔洗明,因為以後唔會再去❌

2019-07-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner