2021-08-25 581 views
去完天際100參觀,慳咗幾百蚊,近近地,去吓Ritz Carlton酒店試一試下午茶,除了點了英式傳統下午茶,還點了三文治(配薯條),水牛雞奕。這間的甜品,好似比較甜,水牛雞奕醬汁又比較酸,其實收呢個價錢有4隻,又較酸,其實可以加返啲配菜(青瓜條,甘荀條等等…)清吓口腔。三文治入面塊bacon太乾硬,我要撩出嚟,口感不對(軟脆的三文治易咬,但突然有塊乾硬的煙肉夾中間,有啲影響咬感)職員的服務幾好,見太曬,自動自覺幫客人落半窗簾,檔到太陽光,又不會看不到景。座在窗口位置,沙發略太軟有點凹陷感,要用但有咕臣可以頂一頂背脊,就舒服一點(唔知是否我坐個張喺咁定點啦~)今餐大概吃了$1300幾。總括來說,是幾舒適的環境,飲杯茶食件餅,酒店價錢,一年一次又ok嘅