2021-01-09 927 views
Beans出晒名唔使多介紹啦 香港又好多分店🤣不過平時好少食因為覺得午餐唔算真係話好經濟抵食而且味道唔算話十分驚艷,但今次反而試咗下午茶覺得比較抵食打卡又正,最啱港女邊談心邊食🤟🏻.Afternoon tea (Mon-Fri 1430-1800)包$40以下飲品一杯👓流心抹茶吐司 $58吐司見有二至三款口味可選,抹茶味道就包括個抹茶雪糕球,少少棉花糖桑莓和藍莓配料,吐司一切開中間真係抹茶流心爆漿,汁液好多足以濕潤晒成個吐司。佢嘅吐司內裏切成一片片,唔算非常脆口但勝在帶濕潤唔乾身,整體賣相味道口感都有別於吐司起家茶木甘切成一粒粒。評分:8/10👓法式蘋果酥·黑糖薑蜜·香草雪糕 $58蘋果酥同我相像中有啲唔同,佢係好薄身酥皮餅面頭舖幾片薄蘋果,唔係傳統有蘋果餡的厚蘋果批😫味道係好食嘅,加分位係黑糖薑蜜醬汁帶香甜薑味,又有抹茶餅碎配雲呢拿雪糕,似apple crumble feel🤣評分:7/10👓GAT 麻糬·奶黃·柚子醬·朱古力·乳酪雪糕 $58甜品放在一個高盒上,盒內有乾冰所以一上枱就飄住仙氣,盒面亦用糖粉篩出beans字,整體賣相新奇精緻好打卡able🥳外表係桔仔造型,有三粒細細粒
包$40以下飲品一杯
👓流心抹茶吐司 $58
評分:8/10
👓法式蘋果酥·黑糖薑蜜·香草雪糕 $58
評分:7/10
👓GAT 麻糬·奶黃·柚子醬·朱古力·乳酪雪糕 $58
外表係桔仔造型,有三粒細細粒,炸皮口感有啲似鹹水角,內裏係奶黃餡頗軟熟,勝在唔太甜。底板沾有柚子醬汁同朱古力餅碎,配上味道似香草嘅雪糕😋
評分:7.5/10
🤡以上三款比較下,吐司份量最飽滿而且味道好食,桔仔賣相最精緻岩哂影相但份量比較剛好,蘋果酥就稍為普通。
⭐️要大讚包埋$40以下飲品一杯!基本上menu嘅飲品都叫得真心正😔
👓Hazelnut mocha (C$39)
賣相好靚,可惜面頭好大pat cream😂榛子味香但唔會太甜,凍飲亦唔會好淡味。
評分:7.5/10
👓Hazelnut chocolate (C$39)
朱古力味吾夠重,飲品太甜,榛子醬落得太重手🤣依個款式應該熱飲會好飲啲。
評分:6.5/10
👓Hazelnut latte (H$37)
熱咖啡一飲超舒服!心心拉花,香咖啡味夠奶,淡淡榛子味唔算太甜,有少少杏仁片碎。