Green Orange

2018-09-10 142 views
今日同朋友一行3人去左上環,差不多7點,見肚餓,就係地鐵站附近搵間餐廳食晚飯!餐廳位於2樓,環境好寧靜,感覺好舒服,最適合我地靜靜地享受!我地選擇左全是廚師推介的美食,落完單,侍應就送上熱辣辣的麵包,好鬆軟、好香,配埋醋及橄欖油,好開胃!之後係前菜燒帶子柚子沙律,帶子煎得剛剛好,外面是脆脆的,呈金黃色,咬落去好彈牙,而且仲保留住帶子的鮮甜多汁;沙律菜好新鮮,特別是柚子,粒粒鮮紅色,又甜又多汁!再黎焗蟹肉酥皮,一上檯已經好香,切開時發現,蟹肉混左洋蔥同蟹膏,每一啖都充斥住好香好濃的蟹味,加上酥皮好鬆脆,盛住滿滿的蟹肉,好足料!而我主菜選左香煎鵝肝伴黑松露雜菌意大利飯,鵝肝煎得好香脆,外脆內軟,每一啖都充斥住滿滿的油香味,配上意大利飯,軟硬適中,不會有油膩的感覺!總括而言,是一間高質素的樓上餐廳!

香煎鵝肝伴黑松露雜菌意大利飯
總括而言,是一間高質素的樓上餐廳!
2018-09-10
Type of Meal