2020-07-02 597 views
第三次幫襯,係喺一個特別日子,7月1日。好在都仲有良心店良心食物,苦中一點甜!12點05分到達,已經有長長人龍,舖頭唔大,11點半開舖,要等頭輪食完~雖然好熱,但排40分鐘都算係咁,哈哈!人齊入座,好均真!舖頭細得黎又唔會坐得唔舒服,最緊要係,店員姐姐超有禮貌同埋笑容,食得安心又開心!之前兩次黎都係食晚餐,第一次食晏晝,估唔到假期都有Lunch Set,陳生叫左「鮮茄虎蝦意粉($98)」,我就揀左最多推薦嘅「明太子蟹肉忌廉意粉($110)」,午餐包熱檸茶或者熱檸水,午餐想飲咖啡,加錢叫左杯「Latte Macchiato($8)」,仲追加左「是日餐湯:蘑菇湯($18)」,準備大滿足!湯,好飲!好濃嘅蘑菇味,不過食開重口味嘅我地,略嫌味道淡左少少,加返啲黑胡椒就啱啱好!兩個意粉,果然都係最多推薦嘅蟹肉意粉略勝一籌!蟹味真係好夠,亦都好多蟹肉,唔係平時有啲得一兩粒咁,忌廉汁多而不膩,再配埋明太子,鹹香剛好!另外意粉其實唔係差,虎蝦燒得幾香,不過係細隻左啲同埋味都係淡淡地,汁比想像中酸,但反而係我鍾意嘅酸度,好開胃!最緊要係,意粉達到AL DENTE,十分欣賞!最後係杯咖啡,奶味十分重,蓋過
第三次幫襯,係喺一個特別日子,7月1日。
好在都仲有良心店良心食物,苦中一點甜!

蘑菇湯

明太子蟹肉忌廉意粉
鮮茄虎蝦意粉

最後係杯咖啡,奶味十分重,蓋過左咖啡味,下次都係飲返普通咖啡哈哈,不過個拉花好靚,開心!
Latte  Macchiato
雖然覺得午市價錢相對貴少少,但係食到好嘅餐廳,都想一去再去同再去,一定會有第四嚐架!最緊要係,我個人好著重服務,唔係話要當客人真係大晒,而係拎個心出黎做好食物同服務,幫襯得大家開心!佢地嘅態度真係好好,貼心又有禮,好鍾意!再加上,黃店就要繼續好好支持!!
2020-07-01
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$118 (Lunch)
蘑菇湯
明太子蟹肉忌廉意粉