2014-11-18 2790 views
今次有幸跟住友人到訪荃灣既Beans食晚飯,又可以大飽口福喇!此店分成兩間舖,當我地十時多到逹既時候,其中一間門外已經掛上closed既牌,而另一店門外則依然有人排住隊,我地三個人係外面等緊位既時候已經熱烈討論食啲咩好,到入座既時候就可以毫不猶豫咁order想食既野 可能因為呢邊食店較多,所以last order既時間為十一點,比平日所食既店舖晚一點,岩哂我呢啲唔係番朝九晚五既上班人士放工出黎覓食食物上菜既速度好快,第一個黎既係deluxe版既all day breakfast,呢道菜既賣相好豐富,入面既腸仔好好食,好juicy,而個冬甩形既waffle加上cream係食都唔錯,但其餘既食物都係普普通通,個菇既味亦都比較淡,所以如果唔係為影相,其實唔叫都得~之後既蟹肉意粉真係唔錯,唔駛加芝士粉都已經夠入味,另外意大利粉同餸既比例幾乎係一比一,而每條意粉都沾上醬汁,所以每一啖都好rich,只係份量如果可以多啲就更好喇!小食拼盤入面有芝士肉醬薯條同三種不同口味既單骨雞翼,焦糖味既一款肉質較其餘兩款嫰,所以我地都另外order多一客,而其餘兩種味道本人則覺得普通咸點仲有兩款pizza,分別為
蟹肉意粉
小食拼盤
焦糖單骨雞翼
咸點仲有兩款pizza,分別為巴馬火腿及芝士千島醬三文魚味,而本人因為一向喜歡千島醬所以較欣賞後者既味道,不過如果下次再有機會光顧此店,本人應該會寧願order多個意大利粉rather than pizza喇
又到左甜品既時間,一場黎到又點可以錯過佢地既甜品

朱古力飯tart係一個幾特別既甜品黎,個質感有啲似將杰身既意大利飯加入朱古力醬及拖肥然後壓實,所以口感好rich~聽老板講呢個甜品都係新研發出黎既,應該只係兩天前開始售賣,大家去到都不妨一試
香焦拖肥蛋糕,焦糠蛋白及vanilla 雪糕都係一個唔錯既套餐選擇,首先每樣甜品既份量都好大,尤其係件蛋糕,佢個cream味道唔會漏,加埋甜甜地既香蕉食真係一絶
香蕉拖肥蛋糕、焦糖蛋白布甸配香草雪糕
焦糖香蕉waffle配vanilla雪糕呢個必食!佢個香蕉上既焦糖燒到脆面,配埋本身已經帶有甜味既香蕉一齊食真係甜上加甜,岩哂我口味,而個waffle都做到外脆內軟,加埋香草雪糕一齊食都係冇得彈,但唯一唔好處係個雪糕融得太快
焦糖香蕉waffle配香草雪糕
呢個有紅豆糕,apple crumble 同綠茶雪糕既套餐中既紅豆糕有三件,但只是一般既貨式,而apple crumble既饀雖然好食,但可惜外皮太厚太硬,所以用叉拮落去既時候個皮已經四分五裂,而唔係同入面既饀黏埋一齊,此處有點不足
呢兩杯飲品既質素都係麻麻,因為佢個質感唔夠rich,味道亦都唔夠濃唔夠突出,有待改善
總括而然,本人都好欣賞老闆對食物所花既心思,而且大部份食物既質素都係中上等級,不失為三五知己好友既聚腳點!
2014-11-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
蟹肉意粉
小食拼盤